02:45 - октомври 1, 2016

Bulgaria, 8200 Pomorie
17-19 Europe Str., Tel.: +359 884 003636
E-mail: office@aparthousepomorie.com
GPS: 42°33'44.1"N 27°38'32.6"E
Поморие

Поморие

Красивят и гостоприемен черноморски град Поморие предлага благоприятни природни, климатични и балнеоложки дадености за развитие и съчетаване на морски рекреативен туризъм със специализираните обиколни и маршрутно – познавателни пътувания. Градът е отлично разположен на Черноморското крайбрежие – само на 8 км от летище Бургас, на 20 км от град Бургас и на 19 км от туристически комплекс „Слънчев бряг“.

Влиянието на морето определя климатичните условия на курорта. Те се характеризират с топла и мека зима, продължителна есен, благоприятна за морски отдих и лято с не много висока средна температура, което позволява по – дълъг престой на туристите на плажа. Летните горещини се понасят по – леко, отколкото във вътрешността на страната, поради редуващите се движения на морския бриз от морето към сушата и обратно , които ритмично освежават въздуха.

Средната температура на въздуха през лятото е 28°C, а на морсната вода – 23°C. Водата е приятна за къпане до месец октомври, което дава възможност за удължаване на курортния сезон.

Плажната ивица е покрита с фин пясък, който на много места е почти черен, поради богатото съдържание на желязо, манган, алуминий и магнезий.Той силно поглъща слънчевите лъчи и се нагрява бързо и значително. Морското дъно пред плажната ивица е полегато и почти равно. Слънчевото греене е най силно през юни и юли. Средногодишно ясните дни са 89.